A leggyakoribb tévhitek az adathordozók biztonságos tárolásával kapcsolatban

Az adathordozók biztonságos tárolásának alapvetően ellentmond az az eljárás, amikor a mentési szalagokat a rajtuk tárolt adatok keletkezési helyével azonos helyszínen, ugyanabban az épületben tárolják. Így ha az adott épületet valamilyen káresemény éri, akkor sem az eredeti adatok, sem pedig az azokról készült mentések nem fognak rendelkezésre állni.

Bővebben...

Az adatokra leselkedő veszélyforrások

A lehetséges veszélyforrások az adatok rendelkezésre állását, sértetlenségét és bizalmasságát fenyegetik. Az adatok megfelelő biztonsága csak oly módon garantálható, ha azok mindhárom sebezhetőségi pontja védett a támadásokkal szemben.

Bővebben...

Vonalkóddal azonosított és záró plombával ellátott Turtle Case biztonsági adathordozó és tároló táskák

Turtle Case adathordozó szállító és tároló táskák

Ahhoz, hogy a katasztrófa elhárítási terv üzembiztos legyen, nem elég csak mentéseket készítenünk az adatokról és távoli helyszínre (offsite) küldeni azokat. A folyamat egyes lépéseinek végiggondolása során egy nagyon fontos fázis sokszor teljesen figyelmen kívül marad: az adathordozó média szállítása.

 

Bővebben...

Robbanások az EGIS gyógyszergyárban – Mit tegyünk, hogy egy ipari centrifuga elromlása ne vezessen cégünk működésképtelenségéhez?

Robbanások az EGIS gyógyszergyárbanAz EGIS Gyógyszergyár Nyrt. budapesti, Keresztúri úti telephelyén - mely egyben a vállalat székhelye is - 2007. március 2-án, pénteken este tűz ütött ki.

Ha a tűzoltók nem látnak hozzá olyan gyorsan a tűz oltásához, az továbbterjedhetett volna más épületekre, ezzel veszélyeztetve akár több cég irodáját, elektronikus adatait és ezzel működőképességét.

Bővebben...

Hiányzik az amerikai APEH 26 mágnesszalagja

Hiányzik az amerikai APEH 26 mágnesszalagja2007 január 22. Kansas City város köztisztviselői szombaton elismerték, hogy nem találnak 26 darab, adófizetői adatokat tartalmazó számítógépes mágnesszalagot, melyet az Internal Revenue Service (IRS) - az APEH amerikai megfelelője küldött a helyi önkormányzatnak. 

Bővebben...

Dühös alkalmazott törölte le a cég összes adatát

Dühös alkalmazott törölte le a cég összes adatátAmikor a floridai Maria Lupe Cooley egy olyan álláshirdetésre lett figyelmes az újságban, mely gyanúsan hasonlított az ő jelenlegi pozíciójához – mindez ráadásul a főnöke telefonszámával feltüntetve - azt feltételezte, hogy ki fogják rúgni.

A rendőrök elmondása szerint a hölgy vasárnap késő estig dolgozott az építészeti irodában és ezalatt letörölte 7 év rajzait és terveit, melyek értékét 2,5 millió dollárra becsülték fel.  

Bővebben...