Dühös alkalmazott törölte le a cég összes adatát

Dühös alkalmazott törölte le a cég összes adatátAmikor a floridai Maria Lupe Cooley egy olyan álláshirdetésre lett figyelmes az újságban, mely gyanúsan hasonlított az ő jelenlegi pozíciójához – mindez ráadásul a főnöke telefonszámával feltüntetve - azt feltételezte, hogy ki fogják rúgni.

A rendőrök elmondása szerint a hölgy vasárnap késő estig dolgozott az építészeti irodában és ezalatt letörölte 7 év rajzait és terveit, melyek értékét 2,5 millió dollárra becsülték fel.  

„Úgy döntött, hogy a feje tetejére állít mindent.” nyilatkozta a riportereknek Ken Jefferson a helyi seriff iroda szóvivője. „Egyszerűen szabotálta az egész céget, mert azt gondolta, hogy leépítik őt.”

Steven Hutchins, az építészeti cég tulajdonosa és névadója azonnal megállapította, hogy ki törölhette le az adatokat, hiszen rajta kívül Cooley volt az egyedüli másik személy, akinek teljes hozzáférése volt a fájlokhoz.

A rendőrség hétfő este letartóztatta Cooley-t és 1000 dollárnál magasabb összegre rúgó számítógépes fájlokban okozott kár bűnével vádolja. Másnap délután óvadék ellenében szabadult.

Hutchins egy TV-s nyilatkozata szerint a fájlok visszaállítására egy költséges adat visszaállítási szolgáltatást kénytelen igénybe venni.

Ami Cooley állását illeti, a hölgyet egyáltalán nem veszélyeztette állása elvesztése. A hirdetésben Hutchins feleségének vállalkozásához kerestek munkatársat. 

Cooley ezek után természetesen már nem a cég alkalmazottja.


Forrás: http://www.foxnews.com/story/0,2933,325285,00.html