Hiányzik az amerikai APEH 26 mágnesszalagja

Hiányzik az amerikai APEH 26 mágnesszalagja2007 január 22. Kansas City város köztisztviselői szombaton elismerték, hogy nem találnak 26 darab, adófizetői adatokat tartalmazó számítógépes mágnesszalagot, melyet az Internal Revenue Service (IRS) - az APEH amerikai megfelelője küldött a helyi önkormányzatnak. 

A köztisztviselők kijelentették, hogy nem egészen bizonyosak abban mi volt a szalagokon amelyeket azért küldtek Kansas City-be, hogy segítséget nyújtsanak a városnak az évi 1%-os városi adó kiszámításához és behajtásához. Az IRS tisztségviselői nem voltak hajlandóak kommentálni az esetet.

Az illetékesek közölték, hogy megpróbálják kinyomozni az útvonalat, amelyen a szalagokat szállították, melyeknek 4 hónappal ezelőtt kellett volna megérkezniük A vizsgálat akkor kezdődött amikor a szalagok nem érkeztek vissza idejében az IRS-hez. Kansas City tisztségviselői azt állítják, hogy nincs bizonyítékuk arra, hogy a szalagok valaha is megérkeztek volna a város pénzügyi osztályára és, hogy nem volt tudomásuk az elveszett szalagokról December végéig.

A sötétben tapogatózó városi tisztviselők és a nyilatkozatot nem adó IRS alkalmazottak mellett nem lehet tudni, hogy hány adófizetőt érint az adatok elvesztése illetve, hogy milyen személyes adatok hiányoznak. A szakértők szerint a helyi önkormányzat és az IRS között megosztott adatok között lehetnek olyanok mint név és cím, szociális biztosítási szám, bankszámlaszám és/vagy a munkaadóra vonatkozó információk.


Forrás: http://www.darkreading.com/document.asp?doc_id=115149

A MediaVault szolgáltatás a fentihez hasonló eseteket kizárja hiszen minden átadás átvételről számítógépes naplóbejegyzés és átadás/átvételi bizonylat készül a tranzakcióban résztvevő személyek neveivel.