Robbanások az EGIS gyógyszergyárban – Mit tegyünk, hogy egy ipari centrifuga elromlása ne vezessen cégünk működésképtelenségéhez?

Robbanások az EGIS gyógyszergyárban

Az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. budapesti, Keresztúri úti telephelyén - mely egyben a vállalat székhelye is - 2007. március 2-án, pénteken este tűz ütött ki.

Egy körülbelül fél köbméternyi térfogatú ipari centrifuga zárt belső terében történő robbanás okozta a megközelítőleg 150 négyzetméternyi felületet érintő épülettüzet.

A közelben más üzemcsarnokokat is veszélyeztetett a tűz, ezért a legmagasabb, 5-ös fokozatú készültséget rendelték el. A rendőrség a környéket azonnal lezárta és biztosította. Autóval nem lehetett megközelíteni a helyszínt.

Ha a tűzoltók nem látnak hozzá olyan gyorsan a tűz oltásához, az továbbterjedhetett volna más épületekre, ezzel veszélyeztetve akár több cég irodáját, elektronikus adatait és ezzel működőképességét.

Egy elhúzódó területi zárlat esetén a környékbeli cégek nem tudták volna megközelíteni telephelyüket és ez akár néhány nap elhúzódás esetében is túlléphette volna a számukra elviselhető maximális kiesési időt.

A mentési szalagok off-site tárolása során nagyon minimális annak a valószínűsége, hogy valamilyen káresemény hatására egyszerre a távoli adathordozó és az eredeti adat is megsemmisül, vagy nem hozzáférhető. Informatikai működési kockázatát csökkenti, ha mentéseit Media Vault-ban tárolja, hiszen az itt elhelyezett adatok rendelkezésére állnak olyankor is, amikor az eredeti adatok nem érhetőek el.


Forrás: http://www.egis.hu/Content/Financial/download/EGI070305ER01H.pdf