Vonalkóddal azonosított és záró plombával ellátott Turtle Case biztonsági adathordozó és tároló táskák

Fontos, hogy ne csak az adathordozók, hanem maguk az adatok is odaérjenek az offsite helyszínre

Ahhoz, hogy a katasztrófa elhárítási terv üzembiztos legyen, nem elég csak mentéseket készítenünk az adatokról és távoli helyszínre (offsite) küldeni azokat. A folyamat egyes lépéseinek végiggondolása során egy nagyon fontos fázis sokszor teljesen figyelmen kívül marad: az adathordozó média szállítása.

Ahogyan a mentési szalagok írási sűrűsége nő, úgy nő a rajtuk tárolt adatok mennyisége és értéke. A szalagok adatsűrűségének növekedésével egy bizonyos területet ért károsodás sokkal nagyobb adatvesztéssel jár. A megnövekedett tárolókapacitás következtében Cége számára az egy adathordozón tárolt adatok elvesztésének költsége sokkal magasabb.

Az adatok ellenségei nem változtak

  • Leesés, rázkódás, ütődés, sérülés
  • Szélsőséges hőmérsékleti viszonyok
  • Szélsőséges páratartalom
  • Mágneseződés
  • Hulladékok idegen szennyező anyagokból

Azok a szalagok, amelyek szállítás közben esetleg leestek és megsérültek, megnyomódtak, mert valami nehezet tettek rájuk, túlmelegedtek vagy túlságosan lehűltek, szélsőséges páratartalom vagy mágneses hatás érte őket (utazás egy villamoson, metrón, trolin, stb.), valószínűleg nem lesznek olvashatóak, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk. A szalagok pereme megsérülhet az ütődés vagy rázkódás következtében. Rossz esetben, a szalag műanyag házában keletkezett apró törmelék, letört részecskék a szalagolvasó készüléket is tönkre tehetik. Az adathordozóknak a számítóközpontból a távoli helyszínre szállítása során a karton doboznál illetve a papírzsáknál tartósabb, megbízhatóbb konténerre van szüksége.

Rendkívül fontos, hogy a szállítmányok a szállításra és tárolásra használt konténereken megfelelően legyenek jelölve, hogy később vissza lehessen keresni őket. A konténereknek továbbá meg kell akadályozniuk az illetéktelen személyek hozzáférését és védeniük kell a szalagokat a környezeti ártalmaktól, fizikai sérülésektől.

Turtle táskák

MediaVault - Adathordozó tárolás

A világ vezető nagy mágneses adathordozó gyártó cégei, az IBM, az Imation, a Maxell, első helyen ajánlják a Turtle Case típusú adattároló és szállító táskák használatát a számítógépes mentési szalagok szállítására és tartós tárolására. A Turtle Case márkanévben szereplő Turtle, azaz Teknős nevet azért választották, mert a külső, kemény héj, életbevágó fontosságú információt őriz a belsejében.

  • Dupla falú doboz, mely csökkenti az ütközések hatását.
  • A dupla falú kialakításnak köszönhetően, a két fal közötti levegőréteg biztosítja a szigetelést a hőmérsékletingadozás elkerülése érdekében.
  • A légszigetelő rétegen túl, a speciálisan az adathordozó méretének megfelelő rekeszekbe tett kazetták között is keletkezik egy szigetelő légréteg, mely szintén védelmet ad a hőingadozás ellen. Így a táskák belső tere lassan reagál az eredeti és a külső hőmérséklet közötti különbségre, átmeneti védelem van tehát arra az időre, míg a tároló dobozzal bemennek az épületbe vagy kijönnek onnan a szállító autóig.
  • A táskák különböző típusban, különböző rekeszméretekkel léteznek. Az adott táskákban a rekeszméret fix, mely segítségével biztonságosan tart minden adathordozót. Így teljesüljenek azok a speciális feltételek, mint pl. a rögzítésből adódó rázkódás elleni mechanikai védelem, illetve a rekeszek közötti levegőréteg miatt kialakuló belső hőszigetelés.

MediaVault - Adathordozó tárolás

A biztonsági szint további növelése érdekében a táskák azonosítása egyedi sorszámmal ellátott, hologrammos illetve vonalkódos, nyomot hagyó biztonsági címkével történik. Megbontáskor a cimke mintázata a táska felszínén "VOID" (=érvénytelen) felíratú nyomot hagy. Eredeti állapotba való, nyom nélküli visszahelyezése így semmiféle manuális vagy technikai eszközzel nem lehetséges. Az adathordozók szállítására és tárolására alkalmas táskák jelölése kizárólag sorszámmal történik, így illetéktelen személyek nem tudhatják, hogy melyik táska melyik Ügyfélhez tartozik.

A speciális adathordozó táskákat Ön egyedi azonosítójú, sorszámozott, vonalkóddal ellátott plombával zárja le. Mivel a táska csak a plomba roncsolása útján nyitható fel, így Ön biztos lehet abban, hogy adataihoz nem történt illetéktelen hozzáférés. Az egyedi azonosító sorszám és vonalkód feliratozása lézertechnológiával készül. Ez az eljárás rendkívüli biztonságot jelent, mivel a felirat semmilyen vegyi- vagy más kezeléssel, manipulációval nem tüntethető el vagy másítható meg.

A MediaVault Hungary, mint a Turtle adathordozó szállító és tároló táskák kizárólagos magyarországi forgalmazója garantálja Önnek, hogy adathordozóin tárolt mentési adatai mind a szállítás, mind a tárolás során tökéletes védelemben részesülnek.

>> Turtle Case árlista