Páncélterem

Adathordozói biztonságos, hosszú távú, a jogszabályok által előírt archív megőrzését kifejezetten erre a célra kialakított, speciális Adathordozó Páncéltermekben biztosítjuk.

A szolgáltatás keretében futárszolgálatunk átveszi az Ön számítóközpontjában mentési szalagjait vagy más adathordozóit és a Biztonsági Helyszínünkre (Safe Site) szállítja azokat. A Biztonsági Helyszíneken találhatók a kifejezetten elektronikus adathordozók tárolására kialakított MediaVault-ok (Adathordozó Páncéltermek).

Elhelyezkedés

A szolgáltatásban használt Biztonsági Helyszínek, illetve Adathordozó Páncéltermek védelmét többlépcsősre alakítottuk ki. A védelmi lánc első eleme, a helyszínek titkossága. Harmadik fél számára nem ismert sem a tároló helyek fizikai holléte, sem azok biztonsági rendszere. Ezekről a MediaVault szolgáltatásban közvetlenül részt vevő alkalmazottak közül is csak azok és csak annyit tudnak, amennyi a munkavégzésükhöz feltétlenül szükséges ("need to know" elv). A szolgáltatásra előfizetett ügyfelek felhatalmazott képviselői titoktartási szerződés aláírását követően tekinthetik meg a tárolás helyszínét. 

A páncéltermek az általuk kiszolgált városon kívül, attól biztos távolságra helyezkednek el, több útvonalról megközelíthetőek, ugyanakkor átmenő forgalomtól mentesek.

Biztonsági rendszer

A Media Vault magas szintű behatolás elleni védelmet és biztonságot nyújt. A belépés csak bizonyos, megfelelően felhatalmazott alkalmazottak számára lehetséges. A felhatalmazott személyek is csak szigorú szabályok betartásával juthatnak be a Media Vault-ba, pl.: több különálló nyílászárón elhelyezett zárszerkezet, több kulcs segítségével történő egyidejű nyitva tartása útján. 

Környezeti feltételek

A Media Vault légkondicionált, ellenőrzött hőmérsékletű és páratartalmú környezeti feltételeket biztosít az adathordozók számára. A páncéltermek környezeti feltételeit folyamatosan felügyeljük, és azok minden esetben megfelelnek az adatkazetta gyártók által specifikált optimális értékeknek (wet bulb temperature). A tároló helyiségek padlóburkolata antisztatikus kiképzésű.

Tűzvédelem

A páncéltermek füstérzékelővel és CO2 gáz oltóberendezéssel biztosított tűzvédelmi rendszerrel rendelkeznek.

 

Kapcsolódó anyagok: 

Szolgáltatás bemutatása
Az adathordozók szállítása
Média menedzsment
Gyakran ismételt kérdések