Turtle Case adathordozó tároló és szállító táskák

Adathordozó tároló és szállító táskák 

Turtle Case a HP ajánlásával


Adathordozói a szállítás és tárolás során olyan, speciálisan erre a célra fejlesztett Turtle Case™ (www.turtlecase.eu) táskákban kapnak helyet, amelyek védik az adathordozókat külső behatások, hőmérsékletingadozás, fizikai sérülés ellen. 

A világ vezető nagy mágneses adathordozó gyártó cégei első helyen ajánlják a Turtle Case típusú táskák használatát a számítógépes mentési szalagok szállítására és tartós tárolására. A Turtle Case márkanévben szereplő Turtle, azaz Teknős nevet azért választották, mert a külső, kemény héj, életbevágó információt őriz a belsejében.

 

   
   Turtle Case adathordozó tároló és szállító táskák 
   Az IBM nevesíti és saját honlapján ajánlja, a HP kifejezetten Turtle Case táskákban szállítja 20 darabos LTO kazetta készletét. 
   100 darab táska megrendelése felett egyedi színben is!
 
 
  • Dupla falú doboz, mely csökkenti az ütközések hatását.
    
  • Szigetel a külső hőmérsékletváltozásoktól. A dupla falú kialakításnak köszönhetően a két fal közötti levegőréteg biztosítja a szigetelést a hőmérsékletingadozás elkerülése érdekében. A légszigetelő rétegen túl, a speciálisan az adathordozó méretének megfelelő rekeszekbe tett kazetták között is keletkezik egy szigetelő légréteg, mely szintén védelmet ad a hőingadozás ellen. Ennek köszönhetően a táskák belső tere lassan reagál az eredeti és a külső hőmérséklet közötti különbségekre.
    
  • Rögzít és véd a rázkódástól. A táskák különböző típusban, különböző rekeszméretekkel léteznek. Az adott táskákban a rekeszméret fix, mely segítségével biztonságosan tart minden adathordozót. Ezáltal teljesülnek azok a speciális feltételek, mint például a rögzítésből adódó rázkódás elleni mechanika védelem.
    
  • Megfelelő távolságban tartja adathordozóit a káros mágneses tértől. A táskák vastag faluknak köszönhetően megfelelnek a gyártók előírásának, mely szerint az adatokkal teli szalagokhoz nem kerülhet permanens mágnes 3 inch-nél (76 mm) közelebb.
    
  • Megvédi adathordozóit a szennyeződésektől.MediaVault - Adathordozó tárolás
A szolgáltatás megkezdésekor az adathordozó táskákat egyedi azonosító jegyekkel látjuk el, melyek nyom nélküli eltávolítása semmilyen manuális vagy technikai eszközzel nem lehetséges.

A Turtle Case táskák kizárólagos magyarországi importőrjeként garantáljuk, hogy adathordozói mind a szállítás, mind a tárolás során tökéletes védelemben részesülnek.

>> Turtle Case árlista 
>> Turtle Case Webshop 

Biztonsági plomba és címke az adathordozó táskák lezárásához

Az adathordozó táskák lezárása egyedi azonosítóval ellátott biztonsági plombával vagy címkével történik. Mivel a táska csak a plomba / címke roncsolása útján nyitható fel, így Ön biztos lehet abban, hogy adataihoz nem történt illetéktelen hozzáférés.

Biztonsági címke az adathordozó táskák lezárásáhozA MediaVault szolgáltatás keretében külső helyszínen tárolt adathordozó táskák lezárásához használt biztonsági címkét a Magyar Biztosítók Szövetsége Minősítő Bizottsága (MABISZ MB) megvizsgálta és alkalmasnak ítélte érték-, és pénzszállítás során a speciálisan csomagolt szállítmányok illetéktelen manipulációs nyitásának felismerésére, jogtalan mechanikai-fizikai, kémiai manipulációk felderítésére, vagy az idegen beavatkozás tényének kizárására. Az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Tanácsadó Szolgálat szaktisztjei egyetértettek a MABISZ minősítéssel, a termék forgalmazásával és felhasználásával.
 

 • A címke egyedi kialakításának köszönhetően egyértelműen jelez mindennemű nyitási kísérletet.
   
 • Hő- és fagyálló. Bármilyen manipulációs kísérlet hiábavaló.
   
 • A címke magas biztonsági fokát támasztja alá, hogy előszeretettel használatos a katonaságnál, a rendőrségnél, különböző bankoknál és légitársaságoknál.
   
 • A címke felhelyezése és eltávolítása nagyon egyszerű, mégis magas szintű biztonságot nyújt.
   
 • A kényelmes használatot szolgálja a címke mérete is, mely 3x9 cm.
   
 • A biztonsági címke egyedi sorszámmal ellátott, melyről az Adatfutár a lezárt táska átvételekor átadás átvételi elismervényt készít.

A biztonsági plombát és címkét több hónapra elegendő 100 darabos csomagban lehet megvásárolni a MediaVault Hungary Kft.-nél.

Átadás - Átvétel

Átadás – Átvétel 

Az adathordozó táskák átadás – átvételekor ellenőrzésre kerül az adathordozó táska és a hozzá tartozó biztonsági plomba / címke azonosítója, majd az Adatfutár részletes átadás – átvételi bizonylatot állít ki.

Szállító autók

Az adathordozó táskák szállítása során kizárólag jelöletlen autókat használunk. Az autók oldalán sem a cégnév, sem a tevékenységre utaló felirat nem szerepel. A jelenleg használt szállító autók minimálisan különböznek egy normál személyautótól, nincs rajtuk feltűnő, a szállító autókra jellemző utalás. 

A speciálisan az adathordozó táskák szállítására átalakított járművek rakodóterében a környezeti viszonyok ellenőrzöttek. A szigetelt rakodótér egyik sajátossága, hogy az, az időjárási viszonyoknak megfelelően hűthető illetve fűthető oly módon, hogy a táskákban lévő mágnesszalagok minden körülmények között a gyártók által javasolt optimális hőmérsékleti tartományon belül tárolódnak.

A szállítás biztonságának növelése érdekében az autókon különböző módosításokat hajtottunk végre, melynek köszönhetően sem a sofőr, sem más nem tud az Adatfutár távollétében az adattároló táskákhoz hozzáférni.

 

Kapcsolódó anyagok: 

Szolgáltatás bemutatása
Páncélterem

Média menedzsment
Gyakran ismételt kérdések