Adat titkosítók

Safe Tape (Secure Backup)
 
Paranoia Series (Encryption)
 
SafeTape LTO adat titkosító

SafeTape LTO

Paranoia 2 adat titkosítóParanoia 2

SafeTape SDLT adat titkosító
SafeTape SDLT

Paranoia FF adat titkosító
Paranoia FF

SafeTape AIT adat titkosító
SafeTape AIT

A Paranoia 2 adat titkosító helye az IT környezetben
A Paranoia 2 adat titkosító helye az IT környezetben


Miért kell titkosítani a mágnesszalagon az adatokat?


SafeTape - "Powered by Paranoia"
A modern rendszerek, nagyszámú speciális készülék és szoftver alkalmazásával, jól védettek külső behatolás ellen. A belülről jövő támadások ellen jelszavas hozzáférés, beléptető rendszerek, naplózás és az a gyakorlat véd amelyben mindenki csak ahhoz az információhoz fér hozzá amelyre tényleg szüksége van. Azért, hogy egy esetleges katasztrófa, rendszerhiba vagy akár emberi hiba elkövetése esetén az adatok visszanyerhetőek legyenek, az adatokról mentéseket kell készíteni és azokat a rendszertől távoli helyen kell tárolni.

A legtöbb rendszerben, a mágnesszalag a választott médium erre a célra. A szalagra írt adat azonban teljesen védtelen. Az ott tárolt adatokra vonatkozóan nincsen elérést korlátozó rendszer, jelszó használat vagy a hozzáférés naplózás.

Azért, hogy ezekhez az értékes adatokhoz (az adatoknak értékesnek kell lenniük, különben miért mentették volna le őket?) ne lehessen hozzáférni vagy azokat a szalagon módosítani, a SafeTape család 3DES2 titkosítást alkalmaz az adatbiztonság, titkosság és a sértetlenség biztosítása céljából.

Az egyedi, duplán összefűzött (dual interlaced) 3DES2 modul használatával titkosított, a SafeTape egységen készített szalagok, csak egy szintén Paranoia egységre épülő készüléken olvashatóak a helyes felhasználói és hardver kulcs birtokában. Biztos lehet érzékeny adatai épségében és titkosságában ha a SafeTape terméket használja.

A meghajtók magas sebességéhez és nagy kapacitásához illeszkedés céljából a SafeTape egységek beépített előtömörítéssel és az adatokat a terheléshez alkalmazkodó módon gyorstároló (adaptive data caching) belső két csatornás felépítéssel rendelkeznek. Válassza azt a SafeTape egységet amelyik megfelel a kapacitásra vonatkozó igényeinek. A SafeTape majdnem minden független szoftver gyártó valamint hagyományos rendszer által támogatott megoldás, használható szinte bármely rendszerben vagy konfigurációban.

A Paranoia mágnesszalag titkosító termékcsalád 1997 óta van forgalomban Európában és Észak Amerikában, biztosítva hogy az értékes adatvagyon titkos és sértetlen maradjon.