ADATHORDOZÓ MEGSEMMISÍTÉS – IRAT, HDD, SSD LTO


Adathordozó megsemmisítés
Adathordozó megsemmisítés

Adathordozók, iratok, dokumentumok, merevlemezek, HDD, SSD, LTO, mágnesszalagok megsemmisítése

A bizalmas adatokat tartalmazó adathordozók megsemmisítését plombával lezárt zsákokban, a GDPR adatvédelmi szabályainak megfelelően hajtjuk végre. Folyamataink túlteljesítik az EADMS, a DIN 66399 és az ISO/IEC 21964-1 szabványokban előírt legmagasabb, 7-es biztonsági osztályra vonatkozó előírásokat is. A jelenleg érvényes DIN 66399 szabvány 2012-ben váltotta le a korábbi DIN 32757 szabványt.

Szolgáltatásunkban adathordozónak számít az irat, dokumentum, papír, optikai adathordozók (CD, DVD, Blu-ray,Mikrofilm, Mikrofilmlap, Mikrofiche, Röntgen film, stb.) mágneses adathordozók (Flopp diszkek, ID card, Mágnesszalag kazetta, LTO, DLT) merevlemezek, HDD, SSD, elektronikus adathordozók Memory stick, pendrive, USD drive, mobil kommunikációs adathordozók, stb.

Adathordozó szállító zsákok lezárása plombával

Adathordozó megsemmisítés szállító zsák
Adathordozó megsemmisítés szállító zsák

A megsemmisítendő adathordozókat, erős, kör-szövött, műanyagvászon zsákokba helyezzük, amelyeket egyedi azonosítóval ellátott plombával zárunk le. A plombák biztosítják a GDPR adatvédelmi szabályainak való megfelelést. A leplombált zsákok szállítása illetve megsemmisítése felbontás nélkül, lezárt állapotban történik.

A zsákok átadásáról és átvételéről, valamint a megsemmisítésükről, a zsákok azonosítóit listázó, írásbeli átadás- átvételi elismervény készül, megteremtve ezzel a hiánytalan eseménynaplót (audit trail).

Az adathordozók szállítása a megsemmisítés helyszínére zárt, leplombált járműveken történik.

A vonalkódos plombák, a vonalkódos nyomkövető címkék és az átadás-átvételi naplók biztosítják a megsemmisítési folyamat megbízható ellenőrzési nyomvonalát. A megsemmisítést követően a Megrendelő megkapja a teljes eredeti dokumentációt, valamint a megsemmisítés sikeres elvégzését igazoló igazolást.

Az adathordozókat tartalmazó zsákok megsemmisítése felbontás nélkül, lezárt állapotban történik. A lezárt állapotban megsemmisített zsákokban egyszerre  nagyobb mennyiségű adathordozó semmisül meg, így a megsemmisítési folyamat gyors. A gyors folyamatokkal akár több tonnányi adathordozót is meg tudunk semmisíteni egyetlen nap alatt. Ezzel a folyamatok, a megbízóink általi felügyeleti igényét is, lecsökkentettük.

Ügyfeleink illetve jogi képviselőik, a teljes megsemmisítési folyamat során jelen lehetnek.

A folyamatok megfelelnek a törvényi és környezetvédelmi előírásoknak. A bizalmas adathordozók titkossága teljes mértékben biztosított.