ADATHORDOZÓ TÁROLÁS – ADATHORDOZÓ PÁNCÉLTEREM


Adathordozó tároló táskák a páncélteremben

Az Adathordozó tárolás páncélterem szolgáltatás

keretében átvesszük megbízóink mentési adathordozóit, plombával lezárt szállító táskákba helyezzük őket, és biztonságos módon elszállítjuk azokat az adathordozó tárolás céljából kialakított Adathordozó páncéltermünkbe.

Adathordozó szállító és tároló táska lezárása plombával

Plombával lezárt adathordozó tároló táska elektronikus átadása és átvétele
Plombával lezárt adathordozó tároló táska elektronikus átadása és átvétele

Az adathordozó tároló táskákat átvétel előtt egyszer használatos, csak roncsolás útján eltávolítható, egyedi sorszámmal és vonalkóddal ellátott plombával zárjuk le.

Visszaszállításkor a záró plomba sértetlensége bizonyítja, hogy az adathordozók tárolása során a táskák tartalmához illetéktelen hozzáférés nem történt

A magas fokú biztonság garantálása érdekében az adathordozó tároló táskákon nem szerepel a tulajdonos neve. Helyette, a táskákat, egy külső támadó számára értelmezhetetlen vonalkódos biztonsági címke azonosítja.

Érintésmentes elektronikus átadás és átvétel

Az adathordozó tároló táskák átadás- átvétele elektronikusan, érintésmentesen és papírmentesen történik. Kézbesítéskor PIN kód megadásával tudja aláírás nélkül átvenni a táskáit. Ez minimálisra csökkenti egy esetleges fertőzés, pl. covid átadásának lehetőségét a folyamatban résztvevők között.

Az adathordozó tároló táskák átadás-átvételéről elektronikus igazolást állítunk ki. Az adathordozó tárolás páncélterem szolgáltatás minden mozzanata elektronikusan, valós időben naplózott, nyomon követhető és számon kérhető.

Valós idejű online leltár

A tárolt archív adathordozó szállító és tároló táskákról  és azok tartalmáról az Interneten keresztül elérhető leltár és menedzsment szoftver szolgáltat pontos képet. A szoftver segítségével pillanatok alatt megállapítható, hogy egy keresett mentés melyik eltárolt táskában található és utasítás is adható a táska a Megrendelőhöz történő ki- vagy visszaszállítására.

Mivel az adathordozó szállító és tároló táska, a tárolási szolgáltatás teljes időtartama alatt, az átvételtől a visszaszállításig zárt állapotban marad, ha ügyfelünknek szüksége van egy mentésre, mindig a teljes, lezárt táskát szállítjuk vissza.

Az adathordozó szállító és tároló táska védi az adathordozókat

Adathordozó tárolás 5 férőhelyes Turtle Case LTO mágnesszalag védőtáska
Adathordozó tárolás 5 férőhelyes Turtle Case LTO mágnesszalag védőtáska

A mentéseket tartalmazó adathordozók a szállítás és tárolás során olyan, speciálisan erre a célra fejlesztett Turtle Case™ (www.turtlecase.eu) táskákban kapnak helyet, amelyek védik az adathordozókat külső behatások, hőmérsékletingadozás, fizikai sérülés ellen. 

  • Dupla falú doboz, mely csökkenti az ütközések hatását.
  • Szigetel a külső hőmérsékletváltozásoktól. 
  • Rögzít és véd a rázkódástól. 
  • Megfelelő távolságban tartja adathordozóit a káros mágneses tértől. 
  • Megvédi adathordozóit a szennyeződésektől.

Adathordozó szállító és tároló táskák a szállító járműben

Adathordozó szállító és tároló táskák a szállító járműben
Adathordozó szállító és tároló táskák a szállító járműben

Az adathordozók szállítása jelöletlen, légkondicionált járművekkel történik. A járművekben mindig ketten ülnek. Egy sofőr és egy adatfutár. Miközben az adatfutár az ügyfélnél tartózkodik, a jármű nem marad felügyelet nélkül, a benne ülő sofőr vigyáz az értékekre.